Atsiliepimai ir įspūdžiai

Laiškų kalba netaisyta.

Work and Travel Cyprus

Sveiki, sveiki,

malonu Jus girdėti, kaip besilaikot?

Iš pradžių labai norėčiau padėkoti už tai, kad suteikėte galimybę nuvykti į Kiprą ir ten praleisti tikrai šaunią vasarą. Vis dar esu Kipre, mėgaujuosi paskutinėmis savo savaitėmis šiame saulės numylėtame žemės kampelyje. Į Lietuvą skrisiu spalio 13 dieną.

Jei trumpai apie viską, tai galėčiau pasakyti, kad papuoliau ne tik į puikią pasaulio vietą, klimato, bei kultūros atžvilgiu, bet ir gavau puikų darbą. Kaip jau žinote dirbu trijų žvaigždučių viešbuty, barmene - padavėja. Visi čia labai draugiški ir malonūs. Labai manimi rūpinasi, nes esu pati jauniausia iš viso personalo, tai visą laiką vadina "baby". Su savo viršininkais taip pat galiu bendrauti, kaip su draugais. Aišku labai malonu girdėti gerus klientų ir pačių darbdavių atsiliepimus apie save, dauguma išvažiuojančių ateina atsisveikinti asmeniškai ir vis klausia ar susitiksim kitais metais.

Darbo atmosfera tikrai nuostabi, nes viršininkai nekuria įtampos, nebaudžia už klaidas. Nuo pat pradžių jie leido dirbti pačiai, stovėdami šalia ir stebėdami, taigi kaip mergina, kuri gyvenime nėra dirbus bare, visko išmokau labai greitai ir po dviejų savaičių jie jau palikdavo mane vieną.

Kitas dalykas, tai yra mano anglų kalba. Jos mokiausi, matyt, nuo 5 metų ir egzaminus laikiau, tačiau niekada normaliai nenaudojau. Taigi atvykus čia man tai buvo nemenka užduotis, tuo labiau žinant kiek skirtingų akcentų turi anglų kalba. Tačiau manau, kad su ja puikiai susitvarkiau, nes patys klientai sako, kad mano kalba labai gera ir labai "angliškas" tarimas. Malonu tai girdėti.

Čia būdama visą laiką šypsausi,ne tik todėl, kad mano darbe reikia būti maloniai aptarnaujant klientus, bet todėl, kad jaučiuosi labai gerai. Klimatas, čia labai geras, tik rugpjūtį šiek tiek per karšta (temperatūra pakildavo iki 45 laipsnių). Paplūdimiuose baltas smėlis ir žydras vanduo. Viduržemio jūros vanduo tiesiog fantastiškas, labai šiltas ir sūrus. Kai tik atvažiavau negalėjau patikėti savo akimis - pro mano langą matomam kieme auga palmės, tos tokios kaip atvirukuose būna.

Dabar galiu pasakyti, kad tai didžiausias, po kol kas, mano gyvenimo nuotykis, nes pati viena, išskridau daugiau kaip 3000 km nuo namų š nežinomą šalį, pas nežinomus žmones, kurie kalba man visiškai nesuprantama kalba. Tuo labiau, kad tai buvo mano pirmas skrydis. Bet vis dar negaliu atsidžiaugti, kad nusprendžiau vykti į Kiprą. Manau, kad tai nepaskutinis kartas, kai aš vaikštau šios nuostabios salos žeme, tuo labiau, kad mano darbdaviai jau kvietė atvykti dirbti ir kitąmet :))))

Pagarbiai,


Raminta